Colier mărgele lemn  – Africana

Colierul acesta vine cu o poveste tare simpatică. Alex și-a dorit un colier din mărgele (de preferat) din lemn, în culorile roșu, gri și negru, plus turcoaz (idee apărută pe parcurs), care să aibă formă de rondele și care să reziste bine în eventualitatea vreunui contact a€œaccidental” cu apa (sărată a mării :P). Aveam mărgele roșii din lemn . Aveam și mărgele turcoaz, doar că nu erau din lemn ci chiar din turcoaz reconstituit, însă acesta nu era un impediment, din contră. Urma procurarea celorlate mărgele, negre și gri. După intense săpături în vastele cotloane ale internetului, am reușit să găsesc rondele negre; din cele gri însă, nici pomeneală. Așa că, singura idee salvatoare 😀 care mi-a venit, a fost să le realizez chiar eu. Și-mi dau seama, acum, la final, că uite așa fain le aranjează Universul pe toate, că așa trebuia să se-ntample ca acest colier să iasă așa cum a ieșit, adică fix pe gustului Alexandrei (recunosc, și al meu :P).
Colier mărgele lemn unicat, lucrat în totalitate manual. Este realizat din mărgele din lemn, pietre semiprețioase, sticlă și șnururi din bumbac cerat.
Tubulețele și rondelele gri sunt lucrate manual, din mărgeluțe japoneze din sticlă Miyuki Delica (1.6 mm) cusute cu gută (vă spuneam mai devreme de contactul cu apa :)) ), folosind tehnica peyote și au dimensiunea de 8/6 mm, respectiv 8/3 mm. Pietrele semiprețioase sunt rondelele din turcoaz reconstituit (8/3 mm), iar mărgelele negre și cele roșii sunt din lemn (8/3 mm).
Am folosit două tipuri de șnur din bumbac cerat, unul negru – pe care am înșirat mărgelele și unul roșu a€“ cu care am realizat nodul (pe care culisează celălalt șnur). Pentru că mărgelele nu sunt înșirate decât pe (aproximativ) trei sferturi din lungimea șnurului, am ales roșu pentru nod, plus cele două rondele gri la capetele șnurului, astfel ca și în partea din spate să se vadă măcar 3 din cele 4 culori prezente în colier, adică roșu, gri și negru. 😛
Lungimea colierului este reglabilă, între 38 și 55 cm.

P.S.  Feedbackul a fost unul tare fain, incluzând și o fotografie cu biju la purtător. Așa-i că-i șade tare bine? 😀 Mersi frumos, Alex!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>