Pandantiv bărbătesc / unisex –Re-cycle-in’

Pandantivul bărbătesc / unisex –Re-cycle-in’, este un pandantiv handmade, unicat.

Din când în când mă întorc, cu drag, la bijuteriile reciclate. În urmă cu vreo 4 ani am și participat la un concurs – “Recycled Jewelry” – organizat pe facebook, de Loja pasionaților de mărgele. Nu zic că atunci am reciclat ceva pentru prima dată, pentru că o mai făcusem și înainte, însă ăla a fost momentul în care m-a prins microbul transformării junkului în bijuterii. Mi-a plăcut atunci și încă îmi place întregul proces, de la demontare, dezmembrare, alegerea pieselor ce urmează a fi refolosite, prelucrarea lor și, în sfârșit, realizarea piesei finale, fie ea un pandantiv, o pereche de cercei sau o altă bijuterie. Mă bucur pe îndelete de fiecare etapă, însă atunci, la final, când privesc obiectul acela nou-nouț, un obiect care și-a “împlinit îndatoririle” și și-a terminat “viața” iar acum are șansa de a începe una nouă, atunci mă simt copleșită, atunci mă inundă bucuria și e așa … rewarding, am satisfacția că am făcut un lucru bun, mă simt de parcă deja aș fi primit un premiu.

Am demontat mai multe aparate electronice, printre care și vestitul epilator, senzori, siguranțe automate și altele și am adunat multe piese reciclabile, la care apelez uneori și le transform în bijuterii. Unora dintre aceste piese le cunosc rădăcinile, ca să zic așa, altora nu, așa cum e cazul piesei de astăzi, asa ca nu mai stiu exact de unde provine.

Pandantivul bărbătesc / unisex –Re-cycle-in’, este un pandantiv unicat, lucrat manual. Piesa metalică sub formă de tub este din alamă (galben-aurie) și inox; a fost curățat stratul de oxid, căpătând astfel o strălucire foarte frumoasă, și au fost realizate 3 scobituri (de dimensiuni diferite) cu ajutorul unei mini bormașini.

Pandantivul este realizat din tub metalic (8/40 mm), mărgea oțel inoxidabil (6 mm) și șnur cerat dublu (1 mm).

Lungimea totală a pandantivului este de 50 mm.

Șnurul prezintă noduri culisante, lungimea acestuia fiind reglabilă.

Be green, recycle! 45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>