Handmade-ul este doar una din pasiunile mele, o alta pasiune fiind mineralele, rocile si scoicile. Am o mica colectie personala, asa ca am avut de unde sa aleg piesele pe care le-am transformat in bijuterii. Inca de la inceput am hotarat sa folosesc Ametistul, pentru simplul fapt ca este preferatul meu.

Piesa de la care am pornit si in jurul careia s-a tesut toata povestea, este un splendid Ametist din Uruguay. Am inceput proiectul prin aprilie si am reusit sa-l termin (cu ceva pauze intre) doua luni mai tarziu. Am facut si am desfacut si am tot refacut, mai bine zis tesut, infasurat sarma in jurul pietrei de cateva ori bune, pana cand in final s-a asezat si a iesit asa cum trebuia sa iasa. La realizarea colierului am utilizat, dupa cum spuneam, un frumos Ametist natural si sarma placata cu argint de 1, 0.8, 0.5, 0.4, 0.3 si 0.2 mm.

Eeei, cu inelul e alta poveste. Am folosit tot ametist, bineinteles, numai ca pietrele pe care le aveam erau prea mari pentru a fi puse pe deget, asa ca am luat una dintre ele si am spart-o. Au rezultat 3 bucati, care erau deasemenea prea mari. Am mai spart una din cele 3 in multe bucati mici pana cand, practic, am reusit sa desprind toate cristalele, de la mic la mare. Am mai folosit sarma placata cu argint de 1, 0.8, 0.3 si 0.2 mm. Cristalele mai mari (de 10-15 mm) le-am prins cu ajutorul sarmei, insa pentru cele mici (de 2, 3, 4 mm) am folosit adeziv pentru a le aseza, unul cate unul, frumos la locul lor.

Tehnici folosite: wire wrapping si wire coiling. Sper sa va placa ce-a iesit.

Setul acesta este o lucrare participanta si castigatoare a premiului I la votul juriului -sectiunea avansati – la concursul “Bijuterii Pietre Neprelucrate” organizat de Loja pasionatilor de margele pe Facebook. 🙂

Colierul: dimensiuni: ametistul (“dezbracat” 2.7 / 3.7 cm) “imbracat” masoara 6.5 cm lungime, 3 cm latime in partea de jos, 9.5 cm latime in partea de sus; baza colierului masoara aproximativ 40 cm lungime, cu posibilitatea de prelungire cu 2 cm.

 

Enjoy 🙂

4 Comments on “Treasure from Uruguay”

 1. BEKO EMESE

  BUNA bijuteriile sunt ffffrumoase felicitari….//
  din colectia treasure from uruguay m-ar interesa inelul,daca se poate?
  multumesc emese

 2. BEKO EMESE

  Lory draga mai mult as prefera originalul,
  sunt gemeni agath verde nu ai cumva sau altceva pt zodiacul meu?
  multumesc emese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>